tisdag 31 augusti 2010

Havreflarn (veckans bakverk)

Ingredienser till Havreflarn:


75 g margarin eller smör

1 dl socker

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1/4 tsk bakpulver

1 msk mjölk

1 msk ljus sirap

Så här lagar du Havreflarn:



Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).

Smält fett i en stor kastrull. Ta av från plattan och rör ner resterande ingredienser till en jämn smet.

Lägg upp två plåtar med bakplåtspapper och klicka ut en halv matsked med gott om mellanrum, cirka 8 cm mellan varje klick (smeten flyter ju ut när den gräddas).

Grädda dina havreflarn 5 minuter eller tills de har fått fin färg.

Låt havreflarnen svalna på bakplåtspapperet så att de stelnar. Om du vill böja dem, lossa dem då med en liten kniv och böj dem över något runt som borstskaft eller liknande.

Förvara havreflarn torrt ex. i en kakburk annars mjuknar de något och blir sega (men ännu goda).
 
Ca. 25 st :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar